T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi

12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Bugün, 12 Mart 1921 tarihinde milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı İstiklal Marşı'mızın mili marş olarak kabul edilişinin 101. yılıdır. Kırk bir dizeli on kıtadan oluşan bu şiir Milli Mücadeleyi en mükemmel şekilde dile getiren muhteşem bir eserdir. Mehmet Akif, şiirin başlığını "Kahraman Ordumuza" olarak koymuştur. "İstiklal Marşı" başlığını Büyük Millet Meclisi koymuştur.

 

Marşın şairi Mehmet Akif, milli ve dini terbiyesini, fen kültürü ile bütünlemiş, iki Doğu bir de Batı dilini ana dili ölçüsünde öğrenmiş ve bu vasıtalarla geniş bir kültür ve tefekkür seviyesine varmış bir değerimizdir. Mehmet Akif Ersoy sadece İstiklal Marşı'mızın şairi değil, aynı zamanda Türk milleti için "vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık" kavramlarının karşılığıdır. 

 

Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi olarak İstiklal Marşı'nın kabulünü kutlamak, marşın şairi Mehmet Akif ERSOY ile vatanımız için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anmakmaksadıyla müdür yardımcımız Hatice AY, öğretmenlerimiz Begüm ÖZTÜRK ve Gülsüm YİĞİTrehberliğinde 9/C, 9/F, 11/C sınıflarındaki öğrencilerimizle anma programı hazırladık,

 

"Allah; bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." (Mehmet Akif ERSOY)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.03.2022 - Güncelleme: 13.03.2022 12:21 - Görüntülenme: 668
  Beğen | 15  kişi beğendi