27 ARALIK ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİNİN 101. YIL DÖNÜMÜ

Ankara Ankara güzel Ankara
                   Seni görmek ister her bahtı kara
                   Senden yardım umar her düşen dara
                   Yetersin onlara güzel Ankara

Burcuna göz diken dik başlar insin
                                     Türk gücü orada her zoru yensin
                                     Yoktan var edilmiş ilk şehir sensin
                                     Var olsun toprağın taşın Ankara

Bugün , Sivas kongresinde seçilen Temsil Heyeti'nin 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya ulaşmasının 101. yıl dönümüdür. İşte o soğuk kış gününde Ankaralılar Dikmen sırtlarına sel gibi aktılar; tek kurtuluş umutları olan Atatürk'ü, sevgiyle coşkuyla bağırlarına bastılar. 27 Aralık Ankara'nın en önemli, en anlamlı günüdür.  Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Ankaralılarla, Anadolu halkıyla kaynaştığı ve bütünleştiği gündür. Tarihte eşine az rastlanır halk desteği, milli mücadeleyi sürdürecek olan Mustafa Kemal'e ve Kuvayı Milliyecilere olağanüstü bir moral ve güç vermiştir. Atatürk, Ankaralıların bu heyecanının ve inanmışlığının etkisiyle Ankara'yı, önce milli mücadelenin karargâhı, ilerleyen  yıllarda ise Türkiye'nin kalbi ve başkenti olarak belirlemiştir.

Bugün Ankara, bağrında yükselen Anıtkabir'le, sadece bir başkent değil, hemşehrisi Atatürk'le bütünleşmiş kutsal bir kenttir; Türkiye Cumhuriyetinin bir simgesidir.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hikmet Kocaoğlu gözetiminde öğrencilerimiz 10 / F sınıfından Hüseyin Mete Zeybekoğlu ve 10 / A sınıfından Mert Yaşin  "27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi" ile ilgili etkinliklerinin çekimlerini yaptılar. Keyifle izleyeceğinizi umuyoruz.

Yayın: 26.12.2020 - Güncelleme: 27.12.2020 13:28 - Görüntülenme: 615