İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Türk Milleti'nin vatan sevgisine ve bağımsızlığına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı'mız,Anadolu'nun işgal altında olduğu bir dönemde tüm yokluklara ve yoksunluklara rağmen bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde milletine moral ve cesaret vermiş emsalsiz bir eserdir.

"On kıta bir vatan, ilelebet İstiklal" ülküsünü yüreğinde hisseden okulumuz Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi öğrencilerinin İstiklal Marşı'nın kabulünün 100.yılını kutlamak ve Mehmet Akif  ERSOY 'u anmak üzere uzaktan video çekimi ile hazırlamış oldukları program,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Seda CANTÜRK, Canan İLETMİŞ ile BRT Öğretmenimiz Hülya KABASAKAL rehberliğinde gerçekleştirilmiştir.

İstiklal Marşı'mız, ilelebet var olacak milli ruhumuzun kelimelerle yüceltilmiş anıtıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı'nın TBMM'de Milli Marşımız olarak kabul  edilişinin 100.yılını kutluyor, başta Mehmet Akif ERSOY olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyoruz.

Yayın: 11.03.2021 - Güncelleme: 11.03.2021 22:20 - Görüntülenme: 1077