KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMADA FİNAL ÇOŞKUSU YAŞANDI

2021-2022 Eğitim öğretim yılında, özgüveni yüksek, empati kurabilen, analitik ve eleştirel düşünebilen, farklı fikirlere karşı saygılı gençler yetiştirmek için düzenlenen Münazara Yarışması Finali okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Gençlerin düşüncelerini ifade etmelerine uygun ortamlar hazırlamak, genel kültürü ve entelektüel bilgi birikimi yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen münazara yarışmasında okulumuz 11. Sınıf öğrencileri kıyasıya yarıştı.

Gençlerin duygu düşüncelerini doğru ve sistematik bir biçimde ifade etmelerine katkı sağlamak, spordan sanata, tarihten bilim-teknolojiye kadar birçok konuda bilgi birikimlerini artırmak amacıyla Felsefe Zümresi tarafından düzenlenen Münazara Yarışması Finali, Konferans Salonumuzda Okul Müdürümüz Ferhat DOMA, Müdür Yardımcımız Hatice AY'ın yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

8 Aralık 2021 Tarihinde yapılan Çeyrek final Mücadeleleriyle başlayan yarışmada, 11/A, 11/ B, 11/D ve 11/ I sınıflarının ekipleri başarılı olarak yarı finale yükselmişlerdi.

22 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşen Yarı Final mücadelelerinde 11/ I sınıfı jüriden; 1194 puan, rakibi 11 / D sınıfı 1190 puan almış bu sonuçla 11 /I sınıfı Münazara ekibi Finale yükselmişti. Münazara Yarı Finalinin ikinci oturumunda 11 /A ve 11 / B sınıflarının karşı karşıya geldiği Münazarayı, Jüriden 1329 Puan alan 11 /A sınıfını, 1386 puan alarak geride bırakan 11 / B sınıfı kazanarak Finale çıkmaya hak kazanmıştı.

03 Ocak 2022 tarihinde okulumuz Konferans Salonunda, Jüriliğini okulumuz Öğretmenlerinden; Taner TOKUR, Serap ALPARSLAN, Arseli Zeynep YILDIRIM ve Özlem AYVALI'nın yaptığı final mücadelesinde 11/ B ve 11/ I sınıfları Münazara ekipleri karşı karşıya geldiler. Münazarada daha önce kurayla belirlenen tezler ekiplerce savunuldu. 11 / B Sınıfı Münazara ekibi Özel Okullar Kapatılmamalı tezini savunurken, 11 /I Sınıfı Münazara ekibi Özel okullar kapatılmalıdır tezini savunduğu Final Münazarasını, jüriden 1369 puan alan 11 / B sınıfı kazanırken,  1335 puan alan 11 / I sınıfı Münazara Ekibi İkinci oldu.

Bu sonuçların ardından, Yarı Finalde 1190 Puan alarak elenen 11 /D sınıfı 4.üncü 1329 Puan alarak elenen 11 / A sınıfı 3.üncü, finalde Jüriden1335 puan alan 11 / I   sınıfı münazara Ekibi 2'inci ve  1369 puan alan 11 / B Sınıfı Münazara Ekibi 2021-2022 Eğitim öğretim yılı Şehit Doğukan TAZEGÜL Anadolu Lisesi 11. Sınıflar Arası Münazara Yarışması 1'incisi oldu.

Yarışma Sonunda yapılan ödül töreninde, Burak ARAS, Azra BODUR ve Hüseyin Mete ZEYBEKOĞLU'ndan oluşan 11 / B   sınıfı Münazara ekibi 1'incilik Madalyalarını, Başarı sertifikalarını ve ödüllerini , Elif TÜRKOĞLU Eda EREN ve İlayda CESUR'dan oluşan  11 / I  Sınıfı Münazara Ekibi 2'incilik   Madalyalarını, Başarı sertifikalarını ve ödüllerini Okul Müdürümüz Ferhat DOMA'dan aldılar. Berkay AKKAVAK, Sudenaz KESKİNGİL ve Nozima NODRİJOVONA'dan oluşan 11 / A sınıfı Münazara Ekibi 3'üncülük Madalyalarını, Başarı sertifikalarını ve ödüllerini Müdür Yardımcımız Hatice AY'dan aldılar. Irmak BAŞIBÖYÜK, Hacer ÇİCEK ve Oğulcan DİNÇSOY'dan oluşan 11 / D sınıfı Münazara Ekibi 4'üncülük Başarı sertifikalarını Felsefe Zümresi öğretmenlerinden aldılar. Ödül Töreninin ardından 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 11. Sınıflar arası Münazara Yarışması son buldu.

Yayın: 04.01.2022 - Güncelleme: 05.01.2022 08:48 - Görüntülenme: 633