Kas

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimle mümkündür. Bu amaç uğrunda, öğrencilerimizin yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Perma Akademi kurucusu  Sayın Ömer ÖCAL’a okulumuza yaptırdığı Atatürk büstü ve çevre düzenlemeleri için;  bu konudaki desteklerinden dolayı da okulumuz rehber öğretmeni Nermin AKDOĞAN’a Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi Ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Haz

Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi 2022-2023/2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Servis Taşımacılığı İlanıdır. İlan İçin TIKLAYINIZ

Haz

17-18 Haziran 2022 tarihlerinde TYT ve AYT sınavlarına girecek olan tüm öğrencielrimize, Şehit Doğukan Tazegül ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Haz

2021-2022 Eğitim öğretim yılı bugün bitiyor. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tüm yıl boyu çok emek verdiler ve çok yoruldular. Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi ailesi olarak hepimiz, hepinize sağlıklı, huzurlu ve keyifili bir tatil diliyoruz.

Haz

Başkent Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen etkinliklere katılan öğrencilerimiz, konuşmaları dinleyip gösterileri izlemekle beraber Türk edebiyatının en önemli şahsiyetleri arasında yer alan TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun, Prof Dr. Leyla Karahan, Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Prof. Dr. Akantürk Karahan, Doç. Dr. Aleksandr Sotriçenko gibi isimlerle sohbet ederek tanışma fırsatı yakaladılar

Haz

07.06.2022 Çarşamba günü, okulumuz rehber öğretmenlerinin öncülüğünde Atılım Üniversitesi Gezisi düzenlenmiştir.  Gezi sırasında gösterdikleri ilgi ve bilgilendirme için  Atılım Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederiz.

Haz

Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesinin "Sıfır Atık ve Çevre Kulübü" öğretmenleri olarak öğrencilerimizde, doğa ve çevre bilincini geliştirmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Haftası kapsamında 6 Haziran 2022 tarihinde Eymir Gölü çevresinde doğa yürüyüşü düzenledik.

Yürüyüşümüz esnasında hem doğaya hem canlılara kucak açtık, etrafımızdaki atıkları da öğrencilerimizle birlikte topladık.

Haz

Okulumuzda ilkini, 25 Şubat 2022'de düzenlediğimiz gitar resitali çok beğeni gördüğünden, 03 Haziran 2022 Cuma günü bu etkinliği farklı bir konseptle tekrarladık. Gitarist Dorukhan Ersin okulumuzda ikinci kez ve bu sefer "Popüler Klasikler" adı altında Romance, Milonga ve Rönesans eserleri seslendirdi. Bu eserleri seslendirirken, bestecileri hakkında açıklamalar da yapan, Dorukhan Ersin'e bu güzel dinletisi için teşekkür ediyoruz.

May

1. Komisyon üyeleri sınavdan bir saat önce gelerek sınavla ilgili soruları ve diğer evrakları hazırlayacaklardır. Gözetmenler sınava 30 dakika önce gelecektir. 10 dakika kala sınava girecek öğrencileri sınav öğrenci listelerine göre kapıdan sınav salonlarına alacaktır.

2. Not listeleri aynı zamanda sarf tutanağı olarakta kullanılacak olup, bu liste hem komisyon üyeleri hem de varsa gözetmenlerce doldurularak imzalanacaktır.

3. Yazılı Sınav süresi 40 dakikadır. Komisyon üyeleri gerekli yoklama ve evrakları hazırladıktan sonra sınavı yapıp, öğrencileri salondan çıkaracaklardır.

4. Sınav esnasında sınavı olmayan öğrenci ve velilerin (acil ve önemli işler dışında) okula alınmayacaktır.

5. Sınavlarda kopya çeken, çekilmesine yardımcı olan, sınav düzenini bozan öğrencilere Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin disiplin ile ilgili esaslarına göre işlem yapılacaktır.

6. Cep telefonu ile sınava katılmak yasaktır. Cep telefonu sınavda masalarda toplanacaktır.

7. Öğrenciler sınava gelirken yanında mutlaka kendi kurşun kalem, silgi vb. araç- gereci getireceklerdir.

SINAV TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİ LİSTELERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

06-10 HAZİRAN 2022 SINAV YERLERİ VE LİSTELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında okunan şiir ve yapılan konuşmaların yanı sıra okulumuz öğrencilerinin oluşturduğu ŞDTAL Orkestra ve Korosu'nun verdiği konser ve okul öğrencilerimizin jimnastik ve halk oyunları gösterisi törenin coşkulu ve renkli geçmesini sağladı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

18Mayıs 2022 tarihinde Şehit Doğukan Tazegül Anadolu Lisesi bahçesinde, 12/B sınıfının mezuniyet töreni gerçekleşti. Bu kapsamda öğrencilerimiz cübbe ve kep giyerek, Atamızın huzurunda Anıtkabir ziyayreti gerçekleştirdiler. Öğrencilerimize hayatlarında başarılar dileriz. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmenlerimiz Selma AÇIKALIN ve A. Zeynep YILDIRIM'a teşekkür ediyoruz.

May

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bölüm Başkanlarından Prof.Dr. Erten GÖKÇE okulumuzu ziyaret etti.10 ve 11.Sınıf öğrencilerimize bölüm seçimi, meslek seçimi ve ders çalışma teknikleri üzerine seminer verdi. Keyifli ve soru-cevap eşliğinde geçen seminer için Prof.Dr.Erten GÖKÇE hocamıza teşekkür ederiz.